Ultrasportlane Ratasepp läbis raske katsumuse

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Ratasepp pärast finišeerimist.
Rait Ratasepp pärast finišeerimist. Foto: Erakogu

Tartust pärit Rait Ratasepp viis Eesti TransCranGanaria ulta trail 'i võistluse kaardile, olles esimene eestlane 125+ km pikkuse jooksu stardis.

Võistlusnumbriga 73 lõpetas Ratasepp üldarvestuses 107. positsioonil, vanuseklassis 11. kohal.

Reedel kohaliku aja järgi kell 23 anti start ligi tuhandele võistlejale. Mäestikulisel alal tuli 130 km jooksul läbida 8666 tõusumeetrit. Kõige kõrgemaks punktiks osutus võistluse viimasesse kolmandikku jäänud 1933 meetrine mäetipp.

Kogu distantsi läbimiseks kulus Ratasepal 22 tundi, 35 minutit ja 42 sekundit.

Sportlase sõnul osutusid võistluse kõige karmimaks osaks mäest laskumised, mis panid jalad eriti proovile. «Kui laskumistel said mitmed võistlejad minust mööda, siis ülesmäkke minnes sain paljud kätte ja võitsin kaotatud maa tagasi. Olles Eesti tingimustes ülemäkke jooksu treeninud, tuli see minu jaoks valutult.»

Ratasepa sõnul tuleb edaspidi leida lahendus, kuidas treenida ja valmistuda tund ja enam kestvaks allamäge jooksuks selliselt, et jalad suudaksid tohutu koormuse ära taluda.

Raske võistluse katkestas pea kolmandik sportlastest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles