Eksriigikogulast taheti Kadrioru lossist välja kihutada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrioru loss
Kadrioru loss Foto: Peeter Langovits

Eksriigikogulast ja praegust ajaleht Videvik peatoimetajat Ants Tamme ja tema sõpru püüti Kadrioru lossist ja kunstimuuseumit välja ajada, kuna pruutpaar soovis seal enda suurpäeva jäädvustada.

Tamme sõnul said nad koos oma Soome sõpradega pool tundi kunstiteoseid kaeda, kui nende juurde astus turvamees, kes äkitselt kohale ilmunud luksuslikult rõivastatud pruutpaarile ja selle saatjaskonnale osutades teatas, et saabunud on erikülalised välismaalt ja neil tuleb lahkuda, kirjutas Õhtuleht.

Et muuseumi külastusaeg polnud Tamme teada piiratud, ei jätnud endine riigikogu liige ja pensionäride õiguste eest võitleja Tamme omakorda jonni, rõhutades, et tema on Eesti kodanik ja temaga koos on kolm Soome vabariigi kodanikku ning neil pole mingit põhjust lasta ennast lossist välja kihutada, kuid turvamees aga jätkanud Tamme kinnitusel ähvardamist.

Kadrioru kunstimuuseumi direktor Kadi Polli kahetseb, et kurb lugu küll, kuid tegu oli arusaamatusega ja ta on Tammega sel teemal juba ka väga pikalt vestelnud ning selgitanud, et neil paluti korraks vaid kõrvale astuda ja kindlasti mitte lahkuda.

Muuseumijuht selgitab, et tõepoolest on nad seni lubanud 800–900-kroonise fotopileti soetanuil teha kuni pool tundi peasaalis pilte, nii et samal ajal viibib ka turvatöötaja pildistajate juures, kuid nüüd kaalutakse sellise pakkumise mõttekust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles