Reinsalu lahkub IRLi esimehe kohalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu valimistel üheksa kohta kaotanud Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Urmas Reinsalu lahkub juunis erakonna esimehe kohalt.

IRLi eestseisus toetas täna ühehäälselt Reinsalu ettepanekut kutsuda 6. juuniks kokku erakonna suurkogu, mis valib parteile uued juhtorganid. Suurkogu toimumise täpse aja, koha ja päevakorra kinnitab 21. märtsil toimuv erakonna volikogu.

Reinsalu ütles eestseisuse koosoleku järel Postimehele, et tema suurkogul enam erakonna esimeheks ei kandideeri. «Küll aga kavatsen, nagu Mart Laar toetas mind, toetada uut erakonna liidrit 6. juuni järgsel ajal,» kinnitas ta.

Uue esimehe kandidaatidest rääkides ütles Reinsalu, et kõigepealt peab volikogu langetama suurkogu kokkukutsumise kohta oma otsused. «Küll siis need asjad arenevad omasoodu,» lausus ta ja lisas, et täna võimalikest kandidaatidest juttu ei olnud.

Küsimusele, kas eelseisev juhivahetus võib nõrgestada erakonna positsioone võimukõnelustel, vastas ta, et IRLi positsioonid on tugevad ning nii eestseisus kui tema jätkavad kõigi volitustega kuni juunikuuni. «Erakond on usaldusväärne, erakonnal on selge programm ja erakond kaitseb seda väärikalt läbirääkimistel,» ütles ta.

IRLi eestseisus arutas ühtlasi ka seisukohti kell 13 alanud nelja erakonna kõnelusteks, kus tulevad arutlusele julgeolekuteemad.

Riigikogu valimistel sai IRL 101-liikmelises riigikogus 14 kohta, mida on üheksa võrra vähem kui eelmistel valimistel. Ühtlasi tegi erakond viimaste valimiste kõige halvema tulemuse: 2011. aasta valimistel sai IRL 20,5 ja 2007. aastal 17,9 protsenti häältest. Seekord oli partei toetus 13,7 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles