Uutmoodi toolid muudavad elu mugavamaks

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued toolid meeldivad nii patsientidele kui ka haigla töötajatele.
Uued toolid meeldivad nii patsientidele kui ka haigla töötajatele. Foto: Ida-Tallinna keskhaigla

Märtsi alguses jõudsid Ida-Tallinna keskhaigla (ITK) hooldusravikliinikusse kolm uut transporttooli, millega asendati senised ratastoolid.

USAst saabunud toole mujal Eestis ei leidu, kirjutab ITK kodulehel. Transporttoolid teevad liikumise hõlpsamaks nii patsientidele kui ka töötajatele. Uued toolid on mugavad, sest nii tooli põhi kui seljatagune on libisemisvastasest jäigast materjalist ning patsient «ei vaju» sellel istudes ära ega libise maha. Toolid on väga hea manööverdamisvõimega, kergesti juhitavad ja ergonoomilised nii patsiendile kui töötajale.

Toolidel on kerge muuta vastavalt vajadusele käe- ja jalatugede asendit. Samuti on väga mugav jalgpedaaliga pidur ning toolil on küljes ka turvavöö. Ratastoolist erineb tool eelkõige sellepoolest, et patsient ise ei saa sellega sõita.

Hooldusravikliiniku direktori Eve Karmo sõnul on kõik kolm tooli saanud väga positiivse tagasiside nii töötajatelt kui patsientidelt ja neid kasutatakse aktiivselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles