Uurijad kahtlustavad Põhja-Osseetia piiril olnud miilitsapatrulli lohakuses

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilled ja küünlad Vladikavkazi turu juures.
Lilled ja küünlad Vladikavkazi turu juures. Foto: SCANPIX

Vene prokuratuuri uurimiskomitee töötajad hakkasid uurima Põhja-Osseetia ja Inguššia administratiivpiiril neljapäeva hommikul valves olnud miilitsate tegevust.

Uurijad kahtlustavad, et miilitsapatrull näitas üles hoolimatust ega kontrollinud Inguššia numbrimärgiga Volga pagasiruumi, kirjutab tänane Kommersant. Kõnealune auto lendas mõni aeg hiljem õhku Põhja-Osseetia pealinna Vladikavkazi keskturu ees.

Väljaande kinnitusel otsustati miilitsate tegevust kontrollida pärast turu turvamehe Aslan Plijevi küsitlemist. Nimelt rääkis mees, et kella 11.15 paiku sõitis kauba mahalaadimisplatsi lähistele Volga, mille roolis istus umbes 25-aastane mees, kes palus luba sõita turu territooriumile.

Plijev palus autojuhil aga avada Volga pagasiruumi luuk.

Turvamehe sõnul hakkas mees pagasiruumi avama, kuid teatas siis äkki, et võti läks puruks ja näitas talle tükke. Sellele vaatamata ei lubanud Pliejv autol turu territooriumile sõita.

Kurjategija sõitis seejärel turu peasissepääsu juurde ja õhkis pommi seal.

Turvamehe sõnad leidsid kinnitust, kuna terroristi surnukeha juurest leiti võtme tükke ja spetsialistid tegid kindlaks, et võti oli purunenud kunagi varem ja selle tükke pagasiruumi lukuaugus polnud.

Varem on tehtud kindlaks, et Volga ületas Pühja-Osseetia ja Inguššia administratiivpiiril oleva kontrollpunkti Tšermenski Krug umbes 40 minutit enne terroriakti. Miilitsad kontrollisid autojuhi dokumente ja lubasid tal seejärel edasi sõita.

Neljapäeval teatasid korrakaitsejõud, et sündmuskohalt leitud dokumentide järgi tehti kindlaks autot juhtinud mehe isik. Viimaste andmete järgi pole uurijad terroristi isikus kindlad, kuna dokument pole ehtne.

Neljapäeva õhtul teatas Vene Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) ülem Aleksandr Bortnikov, et kahtlustatavatena on võetud kinni kolm inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles