Moskva nõuab selgitusi ELi võimaliku ühisarmee kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu lipud Brüsselis Euroopa Komisjoni peakorteri juures.
Euroopa Liidu lipud Brüsselis Euroopa Komisjoni peakorteri juures. Foto: SCANPIX

Vene välisministeerium nõuab Euroopa Liidult selgitusi Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeri väljaütlemise kohta Euroopa Liidu võimaliku ühisarmee moodustamise kohta.

«Tahaks mõista, millest käib jutt. Euroopa poliitikud on eri tasanditel seda teemat puudutanud viimased 30 aastat. Raske arvata, mida Juncker sel korral silmas pidas,,» rääkis  välisministri asetäitja Aleksei Meškov Rossiiskaja Gazeta vahendusel.   

Juncker ütles usutluses Saksa ajalehele Welt am Sonntag, et sõjavägi võimaldaks seista vastu uutele ohtudele ühenduse piiride taga ja kaitsta euroopalikke väärtusi. «Euroopa armeed ei loodaks, et seda kohe kasutada,» seletas ta. «Aga eurooplaste ühine armee annaks Venemaale märku, et meil on Euroopa Liidu väärtuste kaitsmisega tõsi taga.»

Väljaanne kinnitas, et sarnast ideed toetab ka Saksa kaitseminister Ursula von der Leyen.

Euroopa Komisjoni ametlik esindaja Margaritis Schinas ütles eile, et Junckeri idee võib tulla kaalumisele Euroopa Liidu tippkohtumisel juunis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles