Politsei tuvastas Läänemaal reididel üle poolesaja liiklusrikkumise

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirusemõõtmine.
Kiirusemõõtmine. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Politsei korraldas möödunud nädala lõpus Läänemaa maanteedel kaks suuremat politseireidi, mille käigus tuvastasid korrakaitsjad üle poolesaja liiklusrikkumise.

Politsei eesmärk oli rahustada liiklust piirkondades, kus rikkumised on kõige sagedasemad. Reidid Läänemaal Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla ja Risti-Virtsu-Kuivastu-Kuressaare maanteel olid ajastatud saartele liikumise ning sealt lahkumise kõrgajale.

Kontrolli käigus tuvastati 55 rikkumist, mille hulgas oli tosin juhti, kes ületasid kiirust 21 km/h ja rohkem. Lisaks sellele eemaldas politsei liiklusest kolm juhti, kellel tuvastati joobetunnused. Sõit tuli pooleli jätta neljal juhtimisõiguseta roolikeerajal. Enamik rikkujatest polnud Läänemaa elanikud, vaid kaugemalt tulijad. Kokku kontrollis politsei 592 sõidukijuhti, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Haapsalu politseijaoskonna juhi Argo Tali sõnul on probleemid praamile või mandrile tagasi koju kiirustamisega politseile teada.

«Oleme aktiivses suhtluses mõlema maantee ääres asuvate valdade juhtide ja kogukonna esindajatega, kelle jaoks on neil maanteedel toime pandud rikkumised tõsiseks probleemiks. Toimunud kontrollide asukohad valiti möödunud sügisel liiklustalgutel välja toodud probleemsete piirkondade hulgast. Seega oli tegemist piirkondadega, mille osas inimesed ise tajuvad ohtu kõige rohkem ja politseil tuleb tööd planeerides sellega arvestada,» ütles Tali.

Tema sõnul pöörab politsei liiklusjärelevalves tähelepanu Läänemaa probleemsetele teelõikudele ka edaspidi ning korraldab samalaadseid reide.

«Soovitame kõigil sõidukijuhtidel vältida olukordi, kus praamile minek või sealt tulek on ajastatud nii, et maanteel tuleb kiirust ületades ohtu panna enda ja teiste elud,» sõnas ta.

Eestis on sellel aastal liikluses elu kaotanud 15 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles