Heiki Suurkask: ühe inimese rumalus võib maksta Eesti-sisese rahu ja rahvusvahelise maine

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Iga mõtlev ja ratsionaalne inimene saab aru, et maailm ei ole mustvalge. Ei ole olemas asju, mis on üdini halvad, vaid leiab ka paremaid külgi,» ütles Jaak Madison.
«Iga mõtlev ja ratsionaalne inimene saab aru, et maailm ei ole mustvalge. Ei ole olemas asju, mis on üdini halvad, vaid leiab ka paremaid külgi,» ütles Jaak Madison. Foto: Marko Saarm / Sakala

Ajakirjanik Heiki Suurkask ütles Jaak Madisoni skandaaliks puhkenud blogipostitusi kommenteerides, et ka ühe inimese rumalus võib Eestile halvasti mõjuda, kuid EKRE-t tervikuna oma vaadetelt natsismiga seostada ei tohiks.

Saates «Vabariigi kodanikud» arutasid stuudiokülalised täna konservatiivse rahvaerakonna ümber puhkenud skandaali taustal selle üle, milliste kriteeriumite järgi ja mis tingimustel võib ühte erakonda nimetada äärmuslikuks või populistlikuks, ajakirjanik Heiki Suurkask ütles, et tema loeb massimõrvade õigustamist poliitiliseks perverssuseks, vahendas ERR Uudised.

«Seda enam, et Hitleri ideoloogia luges ju eestlasi siiski alamaks rassiks, kui keegi Eestis üritab rahvusluse sildi all Hitlerit juurutama hakata, siis ta on selgelt omadega ummikus, kui me vaatame nüüd meediareaktsiooni sellele asjale, siis ühe inimese rumalusest tehti üle-Eestiline skandaal, millest kohe Venemaa propaganda tegi ülemaailmse skandaali,» ütles ta.

Teisiti öeldes võib ühe inimese rumalus tema sõnul maksta Eesti-sisese rahu ja rahvusvahelise maine.

«Seepärast on vahel siiski põhjust ka rumalusele vastu hakata,» sõnas Suurkask.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles