Tadžikistani eriüksuslased tabasid kaks vanglapõgenikku

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koeraga miilitsapatrull Tadžikistani pealinnas Dušanbes.
Koeraga miilitsapatrull Tadžikistani pealinnas Dušanbes. Foto: SCANPIX

Tadžikistani eriüksuslased võtsid täna kaks eriti ohtliku kurjategijat, kes 25-liikmelises grupis lasid ööl vastu 23. augustit jalga Dušanbe uurimisisolaatorist.

Meeste nimesid ja nende tabamise kohta rahvusliku julgeolekukomitee ei avalikustatud, vahendas RIA Novosti.

Vanglajooksikute seas oli Tadžikistani, Vene ja Afganistani kodanikke. Nad tapsid kuus vangivalvurit, võtsid neilt relvad ja põgenesid varastatud sõidukitega teadmata suunas.

Jõustruktuuride allika väitel organiseerisid põgenemise kolm meest : Hikmat Azizov, Magomed Ahmedov, Ibrahim Nasreddinov. Neist viimane on ka endine Guantanamo vang.

20. augustil mõisteti nad süüdi tapmises, kuritegeliku jõugu organiseerimises, pantvangide võtmises, relvade ebaseaduslikus omamises ja võimuesindaja ründamises.

Korrakaitsejõud pidasid Ahmedovi ja Azizovi kinni 11. septembril. Varem oli peetud kinni esimesed kaks jooksikut: Ibrahim Nasreddinov ja Abdurasul Mirzojev.

Tänase seisuga on seega tabatud 25st jooksikust kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles