Vabariigi valimiskomisjon: Ladõnskaja juhtum on erandlik

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna valimiskomisjon luges kolmapäeval üle riigikogu valimistel IRLi kandidaatidele Viktoria Ladõnskajale ja Sven Sesterile antud hääled. Riigikokku pääseb esialgsetel andmetel siiski Ladõnskaja.
Tallinna valimiskomisjon luges kolmapäeval üle riigikogu valimistel IRLi kandidaatidele Viktoria Ladõnskajale ja Sven Sesterile antud hääled. Riigikokku pääseb esialgsetel andmetel siiski Ladõnskaja. Foto: Tairo Lutter

Vabariigi valimiskomisjon (VVK) rõhutas Viktoria Ladõnskaja häälte ülelugemise juhtumit kommenteerides, et tegu on erandliku olukorraga ning inimlikke vigu tuleb ikka ette.

Vabariigi valimiskomisjon võttis Tallinnas kolmandat korda toimunud Viktoria Ladõnskaja, Sven Sesteri ja kehtetute häälte ülelugemise teadmiseks, vahendas VVK pressiesindaja

«Vigade ilmnemine on kahetsusväärne, kuid kuna nii sedeli täitmise kui ka tõlgendamise juures on inimesed, tuleb vigu ette. Tegemist on erandliku juhtumiga, kus kandidaate jäi eristama vaid üks hääl,» toonitati VVK teates.

Vabariigi valimiskomisjon kuulutab riigikogu valimiste tulemused välja pärast seda, kui ka riigikohus on lõpetanud kõikide kaebuste menetlemise.

Tallinna valimiskomisjon luges täna riigikogu valimistel Isamaa ja Res Publica Liidu kandidaatidele Viktoria Ladõnskajale ja Sven Sesterile antud hääled üle ja tegi seitse muudatust. Riigikokku pääseb esialgsetel andmetel siiski Ladõnskaja, kes sai pärast häälte lugemist 1393 häält, Sester 1392. See tähendab, et Sester kaotas kaks häält, Ladõnskaja häälte arv jäi aga samaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles