AP nõuab USA välisministeeriumilt kohtu kaudu mitmesugust infot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA endine välisminister Hillary Clinton.
USA endine välisminister Hillary Clinton. Foto: SCANPIX

Uudisteagentuur Associated Press teatas kolmapäeval, et nõuab kohtu kaudu USA välisministeeriumilt muu hulgas Hillary Clintoni ametiaja valitsusdokumentide ja kirjavahetuse avaldamist.

Rahvusvaheline uudisteagentuur esitas vastavasisulise avalduse kohtule kolmapäeval. Kohtuteed alustati, kuna agentuuri hinnangul on eiratud USA informatsioonivabaduse seadust.

Agentuuri pretensioonid puudutavad ühte juba viis aastat vana taotlust ja 2013. aastal suvel esitatud teabenõudeid ligipääsuks erinevatele dokumentidele ja andmetele. Sinna alla kuuluvad muu hulgas Clintoni tööalaste kohtumiste graafik, kirjavahetus kauaaegsete nõunikega, Osama bin Ladeni reidiga seotud kirjavahetus ja USA riikliku julgeolekuagentuuri (NSA) jälgimistegevusega seotud dokumentatsioon.

«Pärast põhjalikku kaalumist ja arutelu ning kõigi teiste võimaluste ammendamist otsustas Associated Press astuda vajalikke juriidilisi samme, et ligi pääseda tähtsatele dokumentidele, mis heidavad valgust endise välisministri Hillary Clintoni tegevusele perioodil, mil leidsid aset mitmed meie aja ühed märkimisväärsemad sündmused,» selgitas AP advokaat Karen Kaiser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles