Padar: see aasta piimasektoris on prognoosimatu

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Padar
Ivari Padar Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Põllumajandusminister Ivari Padar ütles, et see aasta piimasektoris on piimakvootide süsteemi lõppemise järel prognoosimatu.

«Enamikus (Euroopa Liidu) liikmesriikides, kus piimandus üldse on aktuaalne, on väga paljud tootjad valmistunud 1. aprilli järgseks olukorraks, kus kvoote enam ei ole ja võib toota nii palju, kui tahad,» märkis Padar valitsuse pressikonverentsil. 

Padari sõnul on keeruline prognoosida, mis hakkab aprillist piimamaailmas toimuma. «Tõenäoliselt tuleb turule veel rohkem piima kui seni, sellega surve turule suureneb ja võib eeldada-karta, et 2015. aasta lõpuni, kuna turul on hästi palju piima, hinna olukord ei parane,» arutles minister. «Nii et selline väga hüplik piimandusaasta on 2015 kindlasti, sest väga palju on õhus prognoosimatut.»

Padari sõnul mõjutab see Eestiski paljusid ettevõtteid, kes on investeerinud hoonetesse ja karja. «Selge, et võitjana tulevad välja need, kel on tagataskus reservi madalad hinnad üle elada.»

Peaminister Taavi Rõivas lisas, et piimatootjate jaoks liiga madal hind on positiivne uudis tarbijate jaoks. «Meil on võimalik teha üleskutse tarbijatele, kes saavad meie piimasektorit toetada, juues piima ja süües Eesti väga kvaliteetseid piimatooteid,» märkis peaminister.

Piimakvootide süsteem kehtib tänavu märtsi lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles