Kaitseministeeriumi kantsler kinnitas Eesti valmidust panustada liitlasvägede kohalolekusse

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika sõdurid Tapa linnakus.
Ameerika sõdurid Tapa linnakus. Foto: Eesti Kaitsevägi

Kaitseministeeriumi kantsler Mikk Marran kinnitas visiidil Ameerika Ühendriikidesse Eesti jätkuvat valmidust panustada liitlasvägede kohalolekusse.

Kohtumistel USA maaväe ministri John M. McHugh’, õhuväe ministri Deborah L. Jamesi ja asekaitseministri Elissa Slotkiniga tänas Marran Ameerika Ühendriike tugeva toetuse eest heidutusmeetmetesse. Ühtlasi kinnitas ta, et Eesti panustab järgmise nelja aasta jooksul 40 miljonit eurot liitlasvägede Eestis paiknemise suurendamiseks, vahendas kaitseministeeriumi pressiesindaja.

«Liitlasvägede kohalolu tagamine on üks meie prioriteete,» ütles Marran. «Eesti teeb kõik selleks, et liitlasüksustel oleks siin tipptasemel väljaõppekeskkond ning head tingimused raskerelvastuse eelladustamiseks.»

Kantsler Marran kohtus ka Ameerika Ühendriikide senati relvajõudude ja välisasjade komitee vanemametnikega ning mõjukate mõttekodalastega. Lisaks julgeolekupoliitilistele aruteludele oli Marrani visiidi eesmärgiks koostöövõimaluste leidmine kaitsetööstussektoris, eeskätt küberkaitse valdkonnas. Koostööd arutati nii George Washingtoni ülikoolis peetud ümarlaual kui ka kohtumisel USA riiklikus kaitsetööstuliidus. Samuti kohtus Marran ka USA kaitsetööstusettevõtete esindajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles