Postimehe otsepilt: Nõmme Kalju alistas kindlalt Paide Linnameeskonna

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Premium liiga teises voorus käis Nõmme Kalju külas Paide linnameeskonnal ja sai võõrsil kindla 3:0 võidu. Väravate autoriteks olid Allan-Axel Kimbaloula, Vladimid Voskoboinikov ja Tarmo Neemelo.

Enne mängu:

Paide alustas hooaega 1:4 kaotusega Sillamäel. Linnameeskond suutis kohtumist küll Sander Rõivassepa väravast juhtima minna, kuid seejärel lõi Sillamäe neli vastuseta väravat. Mäng lõppes Paide jaoks õnnetult, sest punase kaardi teenis Sander Sinilaid, kes ei saa meeskonda laupäevases mängus aidata. Samuti ei saa kaasa teha Lauri Välja.

Kalju fännidel oli seevastu eelmisel laupäeval põhjust rõõmustamiseks, sest Nõmme meeskond suutis kodus 3:0 alistada Tartu Tammeka. Võrku sahistasid Vladimir Voskoboinikov, Allan-Axel Kimbaloula ja Tarmo Neemelo. Silmapaistva mänguga hullutas publikut Ats Purje, kes andis kolm resultatiivset söötu ning lõi mitmeid ohtlikke olukordi. Mõnevõrra üllatuslikult tegutses avamängus keskkaitses koondislane Ken Kallaste, sest vasakkaitsesse oli end sisse seadnud Nicolas Galpin.

Tõenäoliselt kuulub Kalju koosseisu seekord ka Joel Lindpere, kelle dokumendid on korda aetud. Kas Eesti koondises 98 mängu pidanud poolkaitsja Paides ka väljakule jookseb, on siiski mõistagi peatreeneri Sergei Terehhovi otsustada. «Mängunälg on olemas. Minimaalse sammu olen ehk teistest taga, kuid praegu nägu särab ja hea meel on kodus olla. Hommikul on tore ärgata teadmisega, et ei pea kuhugi kaugele lendama. Tahan laupäeval kindlasti olla koosseisus ja meeskonna juures,» sõnas Lindpere paari päeva eest Postimehega vesteldes. Loe lugu SIIT!

Kalju on Paide jaoks ebamugav vastane, sest möödunud hooajal lõi pealinnameeskond Järvamaa klubi võrku 13 palli. See ei takistanud Paidel Kaljut siiski kurvastamast, sest kodus suudeti üks punkt nimekatelt vastastelt võtta – augusti lõpus peetud 25. vooru mängus tõusis paidekate kangelaseks Sander Sinilaid, kelle tabamus kohtumise neljandal lisaminutil kinkis Paidele 1:1 viigi.

Paide juhendaja Meelis Rooba: «Selle hooaja esimene kodumäng, kus vastaseks Nõmme Kalju. Viimasest mängust saime valusa õppetunni, kuidas tuleb kaitses mängida. Usun, et oleme nädalaga teinud edasimineku ja saame kodupublikule näidata head mängu. Loodan, et kodupublik on meie 12. mängija.»

Paide mängija Timo Lomp: «Tegemist hooaja teise mänguga, kus saame näidata, milleks oleme võimelised. Eesmärk on lihtsaid vigu vältida ja ründes oma võimalused ära realiseerida.»

Kalju peatreener Sergei Terehhov: «Paide on hea ja distsiplineeritud meeskond, kes valmistab eriti kodus kõigile peavalu, kus oleme isegi eelnevalt punkte kaotanud. Raske mäng, kuid me tahame kindlasti kolme punkti.»

Kalju uus täiendus Erkki Junolainen: «Paide on väga südi vastane kõikidele meeskondadele, kui lasta neil oma mängurütm leida. Me proovime neil seda mitte teha lasta ning oma mängu peale suruda. Kui me kõik oma tekkinud momendid ära lööme ja värava taga puhtana hoiame, siis peaks ka meie jaoks soodne tulemus tulema. Tuleb põnev ja armutu lahing!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles