USA lahkuv üksus viib läbi viimased lahinglaskmised Eesti pinnal

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedest pühapäevani viib Eestist järgmisel nädalal lahkuv Ameerika Ühendriikide 2. ratsaväerügemendi 3. eskadroni mehhaniseeritud jalaväekompanii koos 1. jalaväebrigaadi pioneeripataljoni ajateenijatega Kaitseväe keskpolügoonil läbi rühmatasemel lahinglaskmised.

«Oleme väga tänulikud eestlastele, tänu kellele on meil kogu siinviibimise kestel olnud olemas vajalikud vahendid, et võimaldada oma üksusele kõrgetasemeline väljaõpe kohalikes tingimustes,» lausus ameeriklaste pataljoni ülem kolonelleitnant Timothy Payment. Ta lisas, et liitlased peavad olema nagu ühtne jäähokimeeskond, kes just ühiselt treenides suudab saavutada parima tulemuse. «Nii see Eestis on ka olnud – oleme toiminud ühtse meeskonnana ühise eesmärgi nimel ja teinud seda edukalt,» sõnas mees.

Õppustel osaleb ka kuus pioneeripataljoni ajateenijat, kes toetavad tankitõrjegranaadiheitjatega Carl-Gustav  Ühendriikide allüksuste tegevust. Õppuse eesmärgiks on harjutada nii vastase tuvastamist kui hävitamist maastikul,  selleks kasutatakse lisaks eestlaste tankitõrjemeeskondadele ja ameeriklaste käsitulirelvadele ka soomustransportööride Stryker 12,7 mm kaliibriga raskekuulipildujad Browning. 

2. ratsaväerügemendi 3. eskadron on soomustransportööre Stryker kasutav Ameerika Ühendriikide Euroopa väejuhatuse alluvusse kuuluv mehhaniseeritud jalaväeüksus, mis alaliselt paikneb Saksamaal Vilseckis.

Algaval nädalal vahetab nad rotatsiooni korras välja kahest õhudessantrühmast ja ühest tankirühmast koosnev kompanii, kelle käsutuses on lisaks toetustehnikale ja soomustransportööridele neli Abrams M1A2-tüüpi tanki. Tankirühm kuulub Ühendriikide maaväe 3. jalaväediviisi 1. brigaadi 7. rügemendi koosseisu, õhudessantväelased aga esimeste rotatsioonide raames 2014. aasta kevadel Eestisse saabunud 173. õhudessantbrigaadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles