RÜE otsustab oma edasise tegevuse aprillis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahva Ühtsuse Erakonna (RÜE) esimees Kristiina Ojuland.
Rahva Ühtsuse Erakonna (RÜE) esimees Kristiina Ojuland. Foto: Jaanus Lensment

Rahva Ühtsuse Erakonna (RÜE) volikogu otsustas laupäeval, et aprilli lõpus toimub erakonna erakorraline üldkogu, millel partei otsustab oma edasise tegevuse.

Üldkogul määratakse kindlaks erakonna edasine tegevuskava, ringkondade arenguplaan ning muud olulised strateegiliselt vajalikud sammud erakonna ja selle juhtimise tugevdamiseks, teatas erakonna esindaja BNSile.

Rahva Ühtsuse Erakond sai 1. märtsil toimunud riigikogu valimistel 2289 häält ehk 0,4 protsenti kõigist häältest. Selle tulemusega jäi erakond valimiskünnisest kaugele allapoole. Viieprotsendiline valimiskünnis oli 28 707 häält.

RÜE volikogu võttis seisukoha, et arvestades erakonna lühikest tegutsemisaega, mittetäielikku kandidaatide nimekirja, puuduvat rahastust, üle poolte inimeste esmakordset kandideerimiskogemust ning meedia tõrjuvat hoiakut väikeste erakondade suunal oli valimistel osalemine piisavalt julge samm, et end nähtavaks teha.

Erakond tõi välja uusi inimesi, muuhulgas rohkem naisi poliitikamaastikule, millest ühiskond on puudust tundnud ja seda soovinud, kuid rahva valik seekord ei järginud neid soove, leidis RÜE volikogu.

Volikogu otsus oli jätkata erakonna arendamise ja kasvatamisega. Selleks kutsutakse kokku ka erakorraline üldkogu ning juhatus sai volikogult ülesande üldkogu ja selleks vajalike dokumentide ettevalmistamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles