Video ja galerii: Prost võitis debütant Speedi ees elektrivormelite Miami etapi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Miamis peetud vormel-E ehk elektrivormelite sarja avahooaja viienda etapi võitis prantslane Nicolas Prost, edestades napilt sarjas debüteerinud ameeriklast Scott Speedi.

Prost vahetas autot kaks ringi hiljem kui Daniel Abt ja suutis tänu sellele sakslasest kaks ringi enne lõppu mööduda, tõrjudes viimastel ringidel ka Speedi rünnakud, vahendab Autosport.com. Finišijoonel lahutas mehi vaid neli sekundikümnendikku. Abt lõpetas kolmandana, kaotades Prostile viie sekundiga.

Neljanda koha sai Jerome D'Ambrosio ja viienda Nelson Piquet Jr., kes kaotas boksis autot vahetades tosin sekundit, kui tema teine auto korralikult ei käivitunud. Enne Miami etappi sarja juhtinud Lucas di Grassi langes lõpuringidel auto ülekuumenemise tõttu üheksandaks ning pidi ka üldtabelis seetõttu esikoha loovutama. Prost tõusis 67 punktiga sarja liidriks, di Grassil on teisena 60 ja Miamis kaheksanda koha saanud Sam Birdil kolmandana 52 punkti.

Kokku on elektrivormelite sarjas viie etapiga punkte teeninud 22 sõitjat, osalenud on 29 sõitjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles