Metsapäästjad: metsaseadusest on suuremad jamad välja võetud

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügisene mets.
Sügisene mets. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kodanikuliikumise «Päästkem Eesti Metsad» juhatuse liikme Lauri Läänemetsa sõnul on eile valitsuse heakskiidu saanud metsaseaduse eelnõust kadunud n-ö suuremad jamad.

Eile valitsuse heakskiidu saanud metsaseaduse muudatustes on arvestatud keskkonnaühenduste ettepanekutega, ütles kodanikuliikumise «Päästkem Eesti Metsad» juhatuse liige, Rahvaliitu kuuluv Lauri Läänemets Kuku raadio «Ärataja» programmile. Näiteks jäi keskkonnaühenduste nõudmisel seadusesse sisse matsamajandamise kavad.


Võrreldes kevadel esitletud eelnõuga, on uues eelnõus Läänemetsa sõnul n-ö suuremad jamad välja võetud.


Samas peab Läänemets negatiivseks seda, et eelnõu seletuskirja kohaselt peab riik metsandust oluliseks ettevõtlusliigiks, mida tuleb igati toetada. Tema hinnangul jääb sellest mulje, et seaduse mõte on siiski natuke rohkem puid maha võtta.

Kahetsusväärne on tema arvates ka see, et seadusest võetakse välja metsanduse arengukava. Tulevikus metsanduse arengukava enam riigikokku arutamisele ei jõua ja arengukava hakkab Läänemetsa hinnangul sõltuma mõne ministri tegudest.

Läänemetsa hinnangul on aga üles kerkinud juba uus oht, nimelt ootab Eestit ees looduskaitsekeskuse reform.

Praeguse plaani järgi tahetakse keskus sellisel kujul likvideerida, tööta jääks ligi 300 inimest ja keskus tahetakse viia Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) haldusalasse. Rahvaliitlase hinnangul saaks RMK sel juhul vabad käed tegutseda soovitud aladel, sest looduskaitsekeskus ei pane enam oma kätt ette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles