Tallinnas läks liinile kollane Volvo hübriidbuss

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taanis 200 000 kilomeetrit läbinud hübriidbuss sõidab Tallinna erinevatel linnaliinidel vähemalt aprilli lõpuni.
Taanis 200 000 kilomeetrit läbinud hübriidbuss sõidab Tallinna erinevatel linnaliinidel vähemalt aprilli lõpuni. Foto: TLT

Alates 17. märtsist katsetab Tallinna Linnatranspordi AS (TLT) Tallinnas diiselelektri hübriidbussi Volvo 7700. 

«Eelneva kokkuleppe järgi sõidab Taanis 200 000 kilomeetrit läbinud hübriidbuss Tallinna erinevatel linnaliinidel vähemalt aprilli lõpuni. Täna alustas buss tööd 24. Liinil,» ütles TLT pressiesindaja Urmas Tooming.

Tibukollast värvi diiselelektri hübriidbuss Volvo 7700 on valmistatud 2010. aasta detsembris ning teenindanud sõitjaid Taani erinevatel linnaliinidel ligi neli aastat. TLT eesmärk on saada ülevaade, kuidas juba aastaid liinitööd teinud buss võimalikult erineva koormuse ja raskusastmega liinidel hakkama saab ning siinsetesse liiklustingimustesse sobib.

«Hübriidbussi omapära seisneb selles, et sõiduk kasutab liikumiseks nii diislikütust kui elektrienergiat. Igal pidurdamisel muundab buss kineetilise energia elektrienergiaks ning salvestab selle kondensaatoritesse, et kasutada seda energiat peatustest väljumisel ning fooride tagant sõitu alustades. See aitab vähendada õhusaastet linnas,» selgitas Tooming.

Vastavalt linnavalitsuse korraldusele on sõit katsetusel olevates ühissõidukites kõigile inimestele tasuta. Sellest teavitavad ka bussi salongis olevad kleebised.

Eelmisel aastal katsetas TLT Tallinna erinevatel linnaliinidel Volvo ja MAN-i päris uusi hübriidbusse, mis ei olnud eelnevalt liinitööd teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles