Lähis-Ida sotsiaalmeedia satiir: Islamiriigi militaarjuht näeb välja nagu kebab (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kebab ja Abu Wahib
Kebab ja Abu Wahib Foto: twitter

Lähis-Ida sotsiaalmeedias irvitatakse niinimetatud Islamiriigi militaarjuhi üle, kelle välimust võrreldakse traditsioonilise liharoa kebabiga.

Fotodel on Islamiriigi võitlejat, 28-aastast Abu Wahibi näha sõjaväelises pruunikas kamuflaažrõivastuses, edastab Daily Mail.

Pildid olevat tehtud kuskil Iraagis Anbari provintsis.

Esimesena märkas Abu Wahibi sarnasust kebabiga Süürias Raqqas tegutsev Islamiriigi vastane grupp.

See tegutseb üsna julgelt Islamiriigi kontrolli all olevas linnas.

Twitterisse ja hiljem mujale sotsiaalmeediasse jõudsid kaks fotot, millest ühel on Abu Wahib ning teisel suur kebab.

Abu Wahib on ka varem sotsiaalmeedias naerualuseks sattunud.

Islamiriigi vastased irvitasid sotsiaalmeedias juba varem, et militaarjuht arvab end olevat kas šampoonireklaami või kohtingulehekülje staar.

Wahib kerkis Islamiriigi võitlejate seas esile 2013. aastal pärast seda kui Iraagis Anbari provintsis tapeti julmalt kolm süürlasest kaugsõiduautojuhti ning sellest tehti video.

Iraagis on Wahibi pea eest välja pandud 500 000 dollari suurune summa, kuid seni ei ole teda tabatud.

Väidetavalt jõudis Wahib terrorismini kui ta õppis Anbari ülikoolis arvutiteadust ning 2006. aastal ta arreteeriti süüdistantuna seotuses Al-Qaedaga. Teda hoiti kuni 2009. aastani Iraagis USA kontrolli all olevas Camp Bucca kinnipidamiskohas. Ta mõisteti lõpuks surma ning viidi Tikriti keskvanglasse.

Vanglamäss aitas Abu Wahibi ja veel 109 vangi vabadusse ning ta liitus terroristlike grupeeringutega, mis olid Islamiriigi eelkäijateks.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles