Eestlased eelistavad järjest enam pakiautomaate kullerpostile

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakiautomaat
Pakiautomaat Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

TNS Emori uuringu kohaselt saatsid eestlased mullu ligi kolmandiku võrra rohkem postipakke kui eelnenud aastal ning esmakordselt edestasid pakiautomaadid kulleriposti teenuse.

«Keskmine eestlane sai möödunud aastal postiga ligi üheksa pakki ja paari aastaga oleme selle näitajaga jõudnud Põhjamaadega ühele tasemele,» kommenteeris Itella SmartPOSTi tegevjuht Risto Eelmaa postipakiturul valitsevaid trende. Postipakkide turg jätkas kasvamist – kui 2013. aastal kasvas postipakkide saatmine 31 protsenti, siis mullu 32 protsenti.

2014. aastal tõusid pakiautomaadid esimest korda pakkide kättesaamissageduselt kullerpostist populaarsemaks, mistõttu muutub postkontorite roll postipakkide kohale toimetamisel järjest tagasihoidlikumaks.

Pakiautomaatide populaarsuse kasvu üheks põhjuseks võib olla eestlaste e-kaubanduse lembus, kuna järjest tuleb juurde uusi veebipoode. «Itella SmartPOSTi kaubanduskeskuste sisepindadel asuvaid siniseid pakiautomaate kasutab Eestis enam kui 2000 e-poodi,» märkis Eelmaa.

Kuigi veebist tellitavate pakkide mahud tõusevad pidevalt, ei ole see siiski niivõrd Eesti e-poodide arvelt, vaid TNS Emori uuringutulemused tõid välja, et kasvu taga on ennekõike välismaalt tellitavad postipakid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles