Eksperdid: nõrk majanduskasv sunnib Soomet säästukuurile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome lipp
Soome lipp Foto: SCANPIX

Soome rahandusministeeriumi ekspertide neljapäeval avaldatud analüüsis öeldakse, et kuna Soome majanduse väljavaated on endiselt nõrgad, siis nõuab see täiendavaid säätumeetmeid, mis aga erakondade valimisprogrammides piisavalt ei kajastu.

Analüüsi kohaselt nõuab riigivõla kasvu pööramine kahanemisse kuue miljardi euro suurust kokkuhoidu aastani 2019, vahendab BNS.

Riigisekretär Martti Hetemäki sõnul tuleb rõhk panna kulude vähendamisele, sest hõive olukorra tõttu ei saa maksukoormust enam tõsta. Maksude tõstmine nõrgestaks hõivet ja majanduskasvu, ütles ta.

Riigimajanduse tasakaalustamine eeldab nelja miljardi euro suurust säästu. Kohalikud omavalitsused peaksid säästma kaks miljardit. Ministeeriumi hinnangul on see võimalik.

Soome maksumaksjate keskliidu tegevjuht Teemu Lehtinen nimetas rahandusministeeriumi analüüsi asjalikuks, millest erakonnad saavad valmiseelses majandusarutelus lähtuda.

Soome majandus on olnud kolm aastat järjest languses. Ministeeriumi prognoosi kohaselt kasvab majandus lähiaastal keskmiselt üks protsent aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles