Läti saadik NATO juures: Venemaal ei ole põhjust Balti riikide ründamiseks

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti saadik NATO juures  Māris Riekstiņš.
Läti saadik NATO juures Māris Riekstiņš. Foto: SCANPIX

Praegu ei ole näha põhjusi, miks võiks Venemaa Balti riikidele kallale tungida, arvab Läti saadik NATO juures Māris Riekstiņš.

Täna Riias toimunud Läti NATO-s osalemise teemalisel rahvusvahelisel konverentsil rääkis Riekstiņš, et Venemaa potentsiaalne agressioon on kõige halvem stsenaarium, kuid seni ei eksisteeri põhjusi, miks Venemaa võiks otsustada sellele välja minna, vahendas ERR Uudised LETA-t.

«Muidugi, ma räägin seda nii lootes, kuigi poliitikas ei ole sellist mõistet, nagu lootus,» ütles diplomaat ning lisas, et Läti, nagu ka teised riigid, peavad valmistuma igasugusteks, sealhulgas ka kõige ebasoodsamateks stsenaariumideks.

Riekstiņši sõnul valis Venemaa omal ajal Lätiga suhete kujundamiseks vale tee - õigem oleks olnud pöörata Läti ühiskonna tähelepanu Venemaaga koostöö tegemise kasulikkusele.

Saadik rääkis, et Venemaa jaoks kõige tähtsam naaberriikide ja nende hulgas ka Läti mõjutamise viis on inforuum, kuid usaldus Vene informatsiooni vastu on madal. Samuti kasutab Venemaa majanduslikke vahendeid, muu hulgas loodusressursse, märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles