Prantsuse äärmuslased on saamas oodatust vähem hääli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marine Le Pen hääletamas.
Marine Le Pen hääletamas. Foto: ALCALAY SARAH/SIPA/ALCALAY SARAH/SIPA

Prantsusmaal pühapäeval korraldatud kohalikel valimistel on Marine Le Peni juhitud erakond Rahvusrinne (FN) lävepakuküsitluste kohaselt saamas oodatust väiksemat toetust.

Partei on saamas vaid 26 protsendilise toetuse, kui ekspresident Nicolas Sarkozy konservatiivid on haaramas üle 29 protsendi häältest. Valitsevad sotsialistid paistavad koguvat vaid 21 toetusprotsenti.

Prantsusmaal toimus pühapäeval üle 2000 volikogu liikmete valimiste esimene voor. Hääletamine algas kohaliku aja järgi kell 8.00 (Eesti aeg kell 9.00) kõigis riigi 101 departemangus.

Volikogude valimised toimuvad kahes voorus. Pühapäevaste valimiste tulemusel selguvad need isikud, kes saavad esitada oma kandidatuuri 29. märtsil toimuvas otsustavas teises voorus. Kokku toimuvad valimised üle 2000 volikogu koostamiseks.

Kandidaadid on valimissedelitel paarikaupa - üks mees, üks naine - tagamaks, et volikogude liikmed oleksid 50 protsenti mehed ja 50 protsenti naised.

Valimisküsitlused näitasid umbes 30 protsendist toetust Marine Le Peni juhitud Rahvusrindele (FN) ja umbes sama palju ekspresidendi Nicolas Sarkozy tüüritud opositsiooniparteile Rahvaliikumise Liit (UMP).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles