Kaks Eesti motomeest jõudsid Inglismaal viie hulka

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Kullas
Harri Kullas Foto: Jemma MX Photos

Preston Docksi krossirajal sai avalöögi selle aasta üks Briti tähtsamaid motokrossisarju MX Nationals, kus avaetapil oli eestlastest rajal Erki Kahro ja Harri Kullas. MX1 klassis saavutas Kullas neljanda koha, Kahro oli MX2 klassis viies.

Pro masinaklassis, kus sõideti nii MX1 kui MX2 klassi tsiklitega, näitas Kullas kvalifikatsioonis kümnendat ja Kahro 21. aega. Esimeses sõidus võttis võidu Kristian Whatley (Honda), kes edestas Adam Sterryt 16 ja Martin Barri (mõlemad KTM) 17 sekundiga. Kullas (Suzuki), kes osales seekord suuremas klassis, heitles sõidu esimestel ringidel esikümne piirimail, kuid suutis seejärel tempot parandada ning ületas lõpujoone Ashley Wilde (Honda) järel viiendana.

MX2 klassis osalenud Kahro (Honda) oli avaringi järel 21. kohal ja sarnaselt Kullasele tegi head sõitu ning ületas lõpujoone 12. kohal. Whatley võttis ka teisest sõidust võidu, teisele kohale sõitis end avasõidu seitsmes mees Brad Anderson (Yamaha), kes kaotas võitjale 12,8 sekundiga. Tema seljataga sõitis enamus sõidust Kullas, kes jäi talle alla lõpuks 1,5 sekundiga. Kahro sai veidike parema stardi ja parandas sõidu jooksul oma kohti ning oli jälle 12.

Kahe sõidu kokkuvõttes võitis avaetapi MX1 klassis Whatley (50 p), talle järgnesid Barr (40 p) ning Anderson ja Kullas võrdselt 38 punktiga. MX2 arvestuses, kus esikolmiku moodustasid prantslane Steven Lenior (KTM, 47 p) ning inglased Jake Millward (KTM, 42 p) ja Michael Eccles (Husqvarna, 38 p), saavutas Kahro 34 punktiga viienda koha.

Eestlased on järgmisena Inglismaal võistlustules 5. aprillil, kui Norfolkis Lyngi krossirajal sõidetakse Maxxis ACU Briti meistrivõistluste teine etapp, MX Nationals sarja teine etapp sõidetakse seevastu nädal hiljem Foxhillsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles