Hiina võimud hukkasid kolm väidetavat terroristi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina politseinikud Kunmingi raudteejaama juures, kus 1. märtsil 2014 korraldatud noarünnkus hukkus 31 inimest.
Hiina politseinikud Kunmingi raudteejaama juures, kus 1. märtsil 2014 korraldatud noarünnkus hukkus 31 inimest. Foto: SCANPIX

Hiinas hukati täna kolm meest, kes väidetavalt olid seotud mullu Kunmingis 31 elu nõudnud pussitamisega.

Uurijate kinnitusel juhtis kolmik terroriorganisatsiooni ja ohvriterohket noarünnakut. Kohus mõistis Iskandar Eheti, Turgun Tohtunyazi ja Hasayn Muhammadi surma juba mullu septembris, vahendas Reuters.    

Tookord oli kohtu all ka Patigul Tohti, kuid naine oli vahistamise ajal rase ja ta mõisteti eluks ajaks vangi, vahendas Xinhua.

Edela-Hiinas Kunmingi raudteejaamas leidis 1. märtsil 2014 aset noarünnak, kus hukkus 31 inimest ja lisaks sai enam kui 140 vigastada. Politseinikud lasid viiest ründajast neli maha. Patigul Tohti on ainus ründaja, kes jäi siis ellu.

Ametivõimud süüdistasid rünnakus Xinjiangi uiguuri autonoomse piirkonna separatiste. Tegemist on valdavalt uiguuridega asustatud piirkonnaga, mis on viimastel aastatel olnud väga rahutu.        

Rahulolematuse meeleolud on hakanud levima ka mujale. Kunmingis (Yunnani maakond) korraldatud rünnak oli ohvriterohkeim, mis on sooritatud tsiviilelanike vastu väljaspool Xinjiangi piire.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles