Kommentaar: Saksamaal on kinnisvara luksus

, ajakirjanik, Lübeck
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Vaarik
Kristiina Vaarik Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Saksamaa suuremates linnades on väga raske sobivat üürikorterit leida, sest üürihinnad aina tõusevad. Ka kinnisvara ostmisel tuleb arvestada, et soovijaid on rohkem kui vabu maju või kortereid.

Lübeckis ühiselamust ligi 400 eurot kuus maksvasse möbleeritud ühetoalisse korterisse kolimine läks meil abikaasaga suhteliselt kergesti: pakkumine oli internetis otse omanikult, sobivalt ülikooli lähedal ja lisakulu vaid kahe kuu üüri suurune kautsjon. Abikaasa töö tõttu Baierimaale Augsburgi elama asumine oli hoopis suurem mure: kõigepealt kolis abikaasa üheks kuuks teistega jagatud korterisse, siis leidis õnneliku juhusena järgmiseks neljaks kuuks möbleeritud korteri otse omanikult, kes sellel ajal reisil viibis.

Edasi läks aga hoopis keeruliseks, sest meie soov oli leida maakleritasuta ja sisustatud köögiga korter, mis asuks ühtlasi kesklinna lähedal ning oleks soovitavalt enam-vähem hea hinnaga. Maakleritasuta korteritele joosti aga tormi, sest üldjuhul on maakleritasu väga kõrge, ulatudes sageli üle 1500 euro, ja see raha on üürnikule kadunud. Lisaks tuleb veel kolme kuu üüri suurune kautsjon. Polnud midagi imestada, kui maakler andis korteri vaatamiseks kindla aja ja kohale saabus mitukümmend huvilist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles