Riik tõmbab koomale mobiliseeritavate ringi

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Valitsus arutab homme eelnõud, mis määratleb ametikohad, millel töötavad isikud täidavad mobilisatsiooni korral riigikaitsekohustust oma teenistuskohal.


Eelnõus sätestatud ametikohtade loetelu ei ole lõplik ega reguleeri valdkonda täielikult, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Praegu esitatakse mobiliseerimispiiranguga ametikohad kaitseministeeriumi, siseministeeriumi ja justiitsministeeriumi valitsemisalades, kuna need hõlmavad nii riigi sõjalise kaitse kui ka sisemise julgeoleku olulisimaid jõustruktuure. Ülejäänud valitsusasutusi ja äriühinguid käsitletakse töö järgmistes etappides.

Mobiliseerimispiiranguga ametikohtade määratlemine on vajalik, et kindlustada mobilisatsiooni läbiviimine ja sisemise julgeoleku ning põhiseadusliku korra tagamine olukorras, kus kaitseväe sõjaaja ja reservüksuste koosseisus olevad reservväelased mobiliseeritakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles