Rootsi jalgpallimeeskond pääses lennuõnnetusest reisiplaani muutes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall.
Jalgpall. Foto: SCANPIX

Rootsi kolmanda divisjoni jalgpalliklubi oli broneerinud lennu teisipäeval Prantsuse Alpides alla kukkunud Saksa lennukompanii Germanwings lennukile, kuid pääses katastroofist viimasel minutil reisiplaani muutes, ütles meeskond.

Kesk-Rootsis asuva Borlänge jalgpalliklubi Dalkurd FF pidi lendama pärast Kataloonia reisi Barcelonast Düsseldorfi kaudu koju.

Barcelona lennujaama saabudes aga leidis meeskond, et ooteaeg Düsseldorfis on liiga pikk ning seetõttu otsustati lennata kolme teise lennuga Zürichi ja Müncheni kaudu.

«Kõigile neile, kes on püüdnud meiega viimastel tundidel ühendust võtta, me oleme kodus ja meil on kõik korras. See oli teine lennuk. Puhaku nad rahus,» ütles väravavaht Frank Pettersson Twitteris.

Meeskonna spordidirektor Adil Kizil ütles päevalehele Aftonbladet, et neil oli väga napp pääsemine.

«Me oleksime pidanud olema selles lennukis,» sõnas ta.

«Umbes sel ajal väljus neli lennukit, mis lendasid põhja poole üle Alpide. Neli lennukit ja meil olid mängijad neist kolmes. Võib öelda, et meil väga, väga vedas,» ütles ta.

Dalkurd FF on kurdi kogukonna klubi Rootsis.

Teisipäevases õnnetuses hukkusid 144 reisijat ja kuus meeskonnaliiget. Ohvrite seas on sakslasi, hispaanlasi ja ilmselt türklasi ning vähemalt üks belglane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles