Milline apsakas: LAVi parlamendis nimetati Semenyat härraks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caster Semenya
Caster Semenya Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika Vabariigi parlamendiliikmed pulbitsesid eile vihast, kuna spordikomiteele heakskiitmiseks esitatud ametlikus dokumendis oli kõmulisele 800 m jooksjale Caster Semenyale viidatud kui härrale.

Mäletatavasti lahvatas mullu augustis Semenya ümber sooskandaal, palju kahtlesid, kas tegemist on üldse naisega, kuna tema välimus on üsna mehelik ja tal on võrdlemisi jäme hääletämber. Seetõttu käskis Rahvusvaheline Kergejõustikuliit (IAAF) Semenyal sootesti teha, mille tulemused selgusid alles tänavu juunikuus ja ta tunnistati ametlikult naiseks.

Pärast kuid kestnud dramaatilisi läbielamusi on üsna kummaline, et riigi parlamendile esitatud dokumendis oli jooksjale viidatud kui «härra Semenyale», vahendab Sport24.

Parlamendiliikmed olid maruvihased, pahandades, et ametlik dokument oli täis grammatilisi ja õigekirjavigu, lõpuks selgus, et selle dokumendi oli koostanud parlamendi juriidiline osakond.

Nimelt on parlament kaks korda LAVi olümpiakomiteelt palunud kogu Semenya juhtumi kohta aruannet, aga pole siiani vastust saanud ja seetõttu võetigi nüüd vastu otsus olümpiakomitee juhid vaibale kutsuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles