Sloveenia ähvardab tehingu Patriaga külmutada

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sloveenia kaitseminister Karl Erjavec poseerimas Soomest ostetud soomustransportööride kõrval.
Sloveenia kaitseminister Karl Erjavec poseerimas Soomest ostetud soomustransportööride kõrval. Foto: AP / Scanpix

Sloveenia kaitseminister Karl Erjavec hoiatas, et ta külmutab sadade miljonite eurodeni küündiva relvatehingu Patriaga, kui sealt ei edastata kohe täpsemaid andmeid Soomes alustatud korruptsioonijuurdlusest.

Erjavec kinnitas kohalikule eratelekanalile, et ta palus firmalt selgitust, miks selle töötajaid on kinni peetud, vahendas AFP. «Ma ootan vastust 24 tunni jooksul: kui ma seda ei saa, siis ma külmutan tehingu,» hoiatas minister.

Soome politsei uurib Patriat seoses väidetega, nagu oleks ettevõte andnud kõrgetele ametnikele altkäemaksu, võitmaks endale relvahankelepinguid Egiptuses ja Sloveenias.

Ljubljana otsustas kahe aasta eest soomlastelt osta 135 soomukit, mis on seni suurim relvatehing riigi ajaloos.

Soome riigitelevisioonis väideti esmaspäeval, et teiste seas maksti tookord altkäemaksu ka Sloveenia peaministrile Janez Janšale, mis on põhjustanud seal juba sel kuul toimuvate uute valimiste eel tõsise skandaali.

Erjaveci sõnul palub ta oma kirjas Patriale kirjalikku kinnitust, et altkäemaksujuurdlus ei ole seotud Sloveeniaga sõlmitud tehinguga. «Kui me kirjalikku vastust ei saa, palume me neil tulla Sloveeniasse rääkima, millistele dokumentidele viidatakse YLE raportis,» teatas ta.

Janša eitab altkäemaksu saamist ning väljendas üllatust kindla tõendusmaterjalita esitatud süüdistuste üle. Sloveenia peaminister kinnitas, et on arutanud seda juba oma Soome kolleegi Matti Vanhaneniga.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles