Vene valitsus aitab inimestel autot ja kodu osta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Venemaa valitsus püüab toetada raskustesse sattunud kinnisvara- ja autoturgu ning eraldab eelarvest 20 miljardit rubla nende laenude intressitoetuseks, kirjutab Kauppalehti.

Selle laenusüsteemiga ühinevad pangad peavad andma korteri ostjale laenu 12-protsendilise aastaintressiga. Ostja omavastutus on 20 protsenti, vahendab BNS. 

Kinnisvaratehingud on aasta algul soikunud, kuna keskpanga intressipoliitika tõttu on kinnisvaralaenude intress 15-20 protsenti. Seni ei ole teada, kas inimesed on praeguses ebakindlas olukorras valmis valitsuse pakutavat soodustust kasutama.

Eri prognooside kohaselt peaks automüük Venemaal sel aastal vähenema 20-60 protsenti. Võimlik, et iga kolmas autode edasimüüja peab tegevuse lõpetama. Praegu on neid 4400.

Venemaa peaminister Dmitri Medvedev teatas sel nädalal, et valitsus toetab autooste 25 miljardi rublaga. Valitsus loodab, et selle abinõuga väheneb automüük 25 protsenti, mitte rohkem.

Venemaa keskpanga reserv on märtsis vähenenud 500 miljoni euro võrra päevas. Praegu on reserv 323 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles