Sõjalaev Ristna läheb muuseumisse

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjalaev Ristna.
Sõjalaev Ristna. Foto: Urmas Luik

Homme täieneb kindral Laidoneri muuseumi ekspositsioon sõjalaevaga. Merevägi ja kaitseliidu meredivisjon annavad sõjamuuseumile üle õppelaeva Ristna.

Mereväekooli ülem kaptenmajor Ain Pärna kinnitusel oli Ristna tugev ja merekindel alus, millel on esmase väljaõppe saanud kümned mereväelased.

«Kasutasime Ristnat tulevaste mereväe ohvitseride väljaõppeks. Sellega said sõjakooli mereväe põhikursuse kadetid oma esmase meresõidukogemuse ning navigatsiooniväljaõppe. Ristna oli väga hea õppelaev – tema väiksus ja lihtsus andestas nii mõnegi esmakordse tugevama sildumise,» ütles kaptenmajor Pärna.

Ristna (algselt Rihtniemi) Ristna ehitati 1957. aastal Soomes miinitraaleriks. 1979. aastal tehti laevale põhjalikud ümberehitused, mis andis juurde võimaluse tegutseda patrull-laevana. 1999. aastal kingiti Rihtniemi Eestile ning see nimetati ümber Ristnaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles