Kaasvangi vägistanud mehed said karistada

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vangla värav.
Tallinna vangla värav. Foto: Toomas Huik

Harju maakohus pikendas täna kahe kinnipeetava vangistusaega, kes kasutasid oma kaasvangi kallal seksuaalvägivalda.

Kohus tunnistas Roman Vassiljevi (31) ja Aleksei Korovini (29) süüdi kaasvangi vastu toime pandud seksuaalkuriteos ja väljapressimises ning Vassiljevi ka narkokuriteos ning mõistis esimesele koos varasema kandmata karistusega viie aasta ja nelja kuu pikkuse ning teisele varasema kandmata karistusega kokku viieaastase vangistuse, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi kasutasid varguste ja röövimise eest vangis istunud Vassiljev ja Korovin 2013. aastal vanglas korduvalt seksuaalset vägivalda ühe kaasvangi suhtes.

Vassiljev ja Korovin sundisid kaasvangi vägivallaga nende sugukirge rahuldama ning lisaks nõudsid nad kannatanult raha, ähvardades vastasel juhul avaldada tema kohta häbistavaid andmeid.

Vanglateenistuse aastaülevaate kohaselt alustati vägistamiskahtluse tõttu 2014. aastal Eesti vanglates üks kriminaalasi, milles menetlus veel kestab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles