Lugejate kogemused elektritaksodega: aku saab enne kohalejõudmist tühjaks

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takso.
Takso. Foto: Sille Annuk

Postimehe lugejad jagasid tavataksode kõrval oma kogemusi ka elektritaksodega, mis pole alati sugugi positiivsed olnud.

Elektritaksod tekitavad lugejates vastakaid arvamusi - on neid, kes ainult elektritaksot tellivadki, kuid ka neid, kes kindlasti seda ei kasutaks.

Mitmed Tartu ja Tallinna elanikud märkisid, et nemad elektritaksot ei telliks. Seda eelkõige põhjusel, et elektritakso aku võib tühjaks saada. Näiteks meenutas üks lugeja, kuidas ta pidi kuu aega tagasi 3,5 kilomeetrit jalgsi käima, sest enne Sauele jõudmist lõppes elektriauto akul ramm.

Tartu elanik Mann tõdes samuti, et temal pole elektritaksodega häid kogemusi olnud. «Esiteks hakkas takso sõitma vales suunas ja teiseks ei saanud kaardiga maksta.»

«Elektritakso Tartus on kohutav!» nõustuti temaga. «Juhid teevad ohtlikke manöövreid ja tihti võid taksot ootama jäädagi. Kui tahad aga maale sõita, siis viib juht sind linnapiirile ja ütleb, et tema edasi ei sõida, kuna pole akut!» rääkis lugeja, lisades, et sageli peatub Elektritakso ka väga veidrates kohtades, teinekord isegi keset tänavat. Samuti ei meeldi talle, et arveldama peab sularahas.

Ka lugeja Remo loobus elektritaksode kasutamisest just selletõttu, et on kogenud ohtlikke manöövreid, pidanud liigagi kaua neid ootama ning tagatipuks on neis vaid kaardiga maksmise võimalus. Nüüd kasutab Tartu elanik Vatex taksot või Takso Kahte. «Mõlemad on väga head ja hind on ka pea et kõige soodsam,» märkis ta.

Samas ütlesid mitmed lugejad, et nemad sõidavad ainult Elektritaksoga. «Tartus on Elektritakso täiesti imeline! Hea hind ja siiani pole ma veel ebameeldiva juhi otsa sattunud. Vahet ei ole, mis seisundis ma ise olen, alati on nad vastutulelikud ja viisakad,» kirjutas lugeja.

«Igasugused soodsad taksod on ebameeldivuste tõttu minu valikust välistatud. Viimane hea leid on Elektritakso ning seni pole ühelgi ka aku sõidu pealt tühjaks saanud,» lisas teine.

Pärnu elanik rääkis, et on nüüd paar kuud ainult Elektritaksot kasutanud ja siiamaani teenusega väga rahule jäänud. Sooduskaardiga olevat sõit veel eriti soodne. «Taksod on alati puhtad nii seest kui ka väljast ja pole ka mingit konihaisu autos. Taksojuhid ise on samuti väga viisakad ja kenasti riides,» märkis ta.

Häid taksofirmasid jagub

Tavataksodest nimetasid lugejad palju firmasid, mille puhul võib öelda, et hinna ja kvaliteedi suhe on paigas. Positiivseid kogemusi on neil olnud näiteks Eurotakso, Tulika, Tallinki, Amigo, Revali, Takso24, Vatex, Takso 1, Takso 2 ja Rapla taksodega.

«Kasutan Tallinnas pikemat aega Eurotaksot ja olen väga rahul! Autod pole küll limusiinid, kuid tööle minekuks ja töölt koju tulekuks normaalsed. Teenindus on ka okei!» teatas lugeja.

Leidus ka neid, kes eelistavad alati kallimat taksot, et olla kvaliteedis kindel. «Sõidan pikemat aega Tulika taksodega, mis on mugavad ja kus on suurepärane teenindus. Põhiline on see, et autod on väga puhtad ja korras,» kirjutas lugeja Kalev.

Tema poolehoidjate seas oli ka üks Tulika takso vastane, kelle silmis on need oma konkurentsieelise kaotanud. «Olen näinud Tulika taksosid punase fooritulega ristmikku ületamas, ei julge enam tellida,» märkis ta.

Lugeja Eda, kes sõidab taksoga harva ja on ise siiani teenindusega rahule jäänud, tõdes, et Tallinnas tegutseb ka taksofirmasid, kes lihtlabaselt välismaa kodanikke röövivad. «Mu tuttav on sel talvel kahel korral sõitnud taksoga sadamast bussijaama ja mõlemal korral maksnud 30 eurot, kusjuures taksojuhil oli kenasti nimesilt rinnas ja taksomeeter käis,» rääkis ta, lisades, et tema tuttav täpselt ei tea, mis taksofirmaga tegu oli, kuid välistas Tallinki ja Tulika taksod.

Kiiduväärt taksorakendused

Paljude taksokasutajate elu on oluliseks lihtsamaks muutnud erinevad taksorakendused, sealhulgas aina suuremat populaarsust koguv Taxify.

«See on parim - valid ise auto ja hinna ning kõik jääb mällu. Kui ei meeldi, siis edaspidi seda taksot enam ei telli. Näeb, millal auto saabub ja kas see juba liigub. Kohale jõudes teatab taksojuht, et on kohal. Tellides näeb, kas taksos on pangaterminal. Ainult positiivsed emotsioonid!» kirjutas lugeja, kellega veel mitmed nõustusid.

Lugeja Ragnar vahetas aga Taxify rakenduse Kutsu Takso vastu välja. «Sai Taxifyd kasutatud, aga enam mitte, sest Google Maps ei tunne teatuid tänavaid ära ja kutsumine on keerukas. Hakkasin hoopis kasutama Kutsu Taksot. Ei tea, mis kaardirakendust nemad kasutavad, aga seal on igal juhul minu aadress olemas,» rõõmustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles