Garri Raagmaa: haldusreform!? Kas nüüd ometi?

Garri Raagmaa
, TÜ regionaalplaneerimise dotsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garri Raagmaa
Garri Raagmaa Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Radikaalset haldusreformi on tarvis, ent selle õnnestumiseks tuleb inimeste hirmudega arvestada ja kohaliku demokraatia edasine käik peab saama selge formaadi, kirjutab TÜ regionaalplaneerimise dotsent Garri Raagmaa.

Pika habemega haldusreformist hakkab taas saama kuum teema. President tõstatas selle vajaduse 25. märtsi kõnes linnade-valdade päevadel. Koalitsioonikõnelustel on see üks põhiline vaidlusteema: IRL tahab omavalitsusi liites oluliselt suurendada, SDE taastada maakondliku omavalitsuse ja suunata suuremad ülesanded sinna, RE kindlalt edasi minna seniste omavalitsustega, ehkki nõustudes nõrgemate sundliitmise ja -koostöö seadustamisega. Alguse sai meediadebatt: Mark Soosaar kirjutas 26. märtsi Postimehes Eesti omavalitsussüsteemist ja selle kujunemise ajaloolistest nüanssidest. Sama päeva «Hommikutelevisioonis» kõneles Helir-Valdor Seeder IRList.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles