Vene ja Ukraina seadusandjad kohtusid omavahel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vene ja Ukraina parlamendisaadikud pidasid pühapäeval Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) Parlamentaarse Assamblee (PA) kõrvalt pika pausi järel kohtumise.

Vene ja Ukraina seadusandjad kohtusid Saksamaal Leinsweileris OSCE PA seminari kõrvalt.

«Seni ei saa me tulemustest rääkida, ent sellise kohtumise toimumine on oluline. Nad räägivad ning see on samm edasi meie suhetes Ukraina kolleegidega,» ütles Vene delegatsiooni juht Nikolai Kovaljov (Ühtne Venemaa) pühapäeval telefonitsi Interfaxile.

Tema sõnul on teineteisemõistmine Ukraina ametivendadega praegu välistatud, ent aset leidis arvamuste vahetus. «Rääkisime kriisi lahendamise viisidest, sellest, mida oleks võimalik Minski lepete jõustamiseks teha,» lausus Kovaljov.

Vene rahvasaadikute jaoks oli see ühtlasi kohtumine Ukraina delegatsiooni uute liikmetega, kes valiti sügisel ülemraada uude koosseisu.

«Siiski pidasin vajalikuks kutsuda Ukraina kolleege ettevaatlikkusele mõistete «agressioon» ja «okupatsioon» kasutamisel,» ütles Kovaljov.

Ta väljendas lootust dialoogi jätkumisele teistel tribüünidel. «Ootan meie Ukraina kolleegidelt nõusolekut alustada tööd kontaktgrupis OSCE PA kõrvalt.»

Kovaljov meenutas Interfaxile, et sellise kontaktgrupi loomise otsus langetati eelmisel suvel Bakuus Vene riigiduuma spiikri Sergei Narõškini algatusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles