ERR.ee: Reivik soovib lõpetada lepingu ministeeriumiga

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Reivik.
Aivar Reivik. Foto: Mihkel Maripuu

Sihtasutuse Vabaduse monument juht ja Volta suuromanik Aivar Reivik kinnitas «Aktuaalsele kaamerale», et korruptsioonikahtlustus on alusetu, kuid oma lepingu kaitseministeeriumiga soovib ta lõpetada.

Vabadussõja võidusamba ehitusel on tekkinud kahtlus, et sambaehituse korraldamisega seotud ja ka kaitseministeeriumi palgal olnud ärimees Aivar Reivik kavatses samba valgusprojekti välja töötada talle kuuluvas firmas Volta, teatasid ERR Uudised.

Kaitseministeeriumi kantsler Lauri Almann täna teemat kommenteerida ei soovinud, kuigi just tema saatis augusti lõpupäevadel Reivikule kurja kirja arupärimisega, kas Tšehhi firmal Sans Souci on kavas kasutada Reivikule või tema lähikondsetele kuuluvat ettevõtet samba valguslahenduse väljatöötamisel.

Kaitseministeeriumis ja poliitringkondades levib aga «Aktuaalse kaamerani» jõudnud kuuldus, et lahvatanud skandaali valguses kavatseb minister teoks teha oma ammuse soovi kantsler välja vahetada.

Otsapidi ka kaitseministeeriumi puudutava inetu skandaali kohta ütles Aaviksoo, et ootab ära Reiviku seletuse, samas on Reiviku lepinguline suhe ministeeriumiga peatatud.

Reivik saatis täna oma vastuse kaitseministeeriumi poole teele, kuid ühtlasi soovib ise koostööst loobuda.

«Kaitseministeeriumil ma palun kindlasti see leping lõpetada, mille nad tänaseks on peatanud, et asjatuid spekulatsioone vältida, ja mis muud, kui jätkame samba püstitamist,» märkis Reivik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles