Õpetajad vahetasid koole

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eilsel naljapäeval mängisid Kalmetu ja Heimtali põhikooli pedagoogid oma õpilastele kavala vembu ning vahetasid esimeseks kolmeks tunniks koole.

Heimtali kooli seitsmendal klassil pidi esimene tund olema saksa keel, kuid õpilaste üllatuseks astus klassi ette uus õpetaja ning algas sootuks ajalugu. Õpilased ütlesid, et uus õpetaja meeldis neile väga ning nagu ühest suust hüüdsid nad, et see oli hea vahetus ja nali. 

Samasuguseid riuklikke üllatusi said ka teised Heimtali ja Kalmetu kooli klassid.

Väljakutse koolile

Heimtali kooli õpetajate tuba täitus esimesel vahetunnil Kalmetu kooli rõõmsate õpetajatega. 

«Igatahes mina jäin ellu,» ütles Kalmetu õpetaja Enna Lond ruumi astudes ning kiitis järgmiseks Heimtali kooli klassimööblit. 

«Kõige vahvam oli see, et läksin tundi ja suured tulid klassi, aga mul pidi olema viies klass,» rääkis üks pedagoogidest. «Mina ütlesin: kui oled viiendast klassist, siis istu. Kõik panid minema!»

Teises tunnis astus Heimtali seitsmenda klassi ette Kalmetu kooli õppejuht ja õpetaja Heljo Saar. Ja kuigi plaani järgi pidi algama majandustund, hakati rääkima hoopis inglise keeles. Saar ütles, et teemaks võeti just naljapäev. Aga näiteks esimene klass sai kehalise kasvatuse asemel tantsutunni koos õpetaja Dagmar Hekkiga. 

Üks Kalmetu õpetaja tegi eesti keele asemel hoopis jaapani keele tunni ning ütles õpilastele, et nood peavad seda nüüd õppima põhikooli lõpuni.  

Õpetajavahetuse ideele tuli Heimtali kooli huvijuht Anett Suits. 

«Me võtsime Kalmetuga ühendust ja tegime neile väljakutse. Nad võtsid selle rõõmuga vastu,» rääkis ta ning lisas, et õpilastele oli see täielik üllatus.

Varem on 1. aprillil Heimtali koolis tehtud üritusi koos õpilasesindusega, kuid seekord seda teemat noortega üles ei võetud. «Õpilased arvasid, et neil on tavapärane koolipäev,» ütles Suits. 

Ta rääkis, et hommikul tuli õpetajad suunata õigetesse klassidesse ja ka õpilasi tuli aidata. «Ma käisin tundides ka ja mulle tundus, et kõik olid väga rõõmsad ja õnnelikud.» 

Meeldiv üllatus

Mõlema põhikooli direktori sõnul läks ettevõtmine hästi. 

«Õpetajad olid vaimustuses,» rääkis Heimtali kooli direktor Eero Metsvahi ning lisas, et vahetus innustas edasisele koostööle. Tema hinnangul oli Kalmetu kooli õpetajatel huvitav end uute klasside ees proovile panna. «See oli uudne ja värskendav.» 

Kalmetu kooli direktori Andres Savi ütlemist mööda oli õpetajavahetus põnev kogemus. «Lapsed olid vaimustunud ning õpetajad meeldivalt üllatunud,» rääkis ta ja avaldas arvamust, et midagi sellist võiks ka muul ajal korraldada.

Savi rääkis, et talle tundus idee kohe hea ja arendav. «See on natuke nagu tundmatus kohas vette hüppamine ja oma võimete proovilepanek.»

Kood juhatab galeriiga artiklini digilehes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles