Suurel reedel toimub Tallinnas palju üritusi

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munad
Munad Foto: Tiina Sillar

Suurel reedel toimub Tallinnas mitu üritust, kuhu linnaelanikel on võimalik uudistama minna.

Eesti Vabaõhumuuseumis saab värvida looduslike vahenditega pühademune ja osaleda suures munakoksimises. Enne külakiigele minekut tasub punuda kirevaid paelu ja osaleda kiigelaulude õpitoas. Lau poes saab kirjutada ja saata 1930. aastate postkaarte, Kolu kõrts pakub maitsvaid pühaderoogasid.

Eesti Ornitoloogiaühing kutsub nädalavahetusel kõiki õue linde vaatlema ja lindude kevadist saabumist tervitama. Palutakse kohatud linnud kirja panna, igal liigil hinnata ligikaudset lindude arvu ning ära märkida piirkond, kus vaatlusi tehti. Tulemused saab mugavalt sisestada www.eoy.ee avatavasse elektroonilisse ankeeti.

Suurel reedel käiakse Tallinna vanalinna kirikutes Jeesuse ristiteed. Koos mõtiskluste ja muusikaga läbitakse ristitee 14 peatuspunkti vanalinna kirikutes, mõeldes kannatusele, inimlikkusele, lunastusele ja Kristusele.  Ristitee algab suurel reedel, 3. aprillil  kell 13  EELK Tallinna Jaani kirikust ja suundub üle Vabaduse väljaku Vabadusristi juurest Tallinna Kaarli kirikusse. Sealt siirdub ristitee edasi piiskoplikku Toomkirikusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles