Päästeoperatsioon Ohhoota merel hõlmab 8500-ruutkilomeetrist ala

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaug-Idas Ohhoota merel jätkuvad laevaõnnetuse ohvrite ja võimalike ellujäänute otsingud, mida viiakse läbi 8500-ruutkilomeetrisel alal.

Piirkonna suunas liigub ka päästelaev Spravedlivõi, otsingutega tegeleb kokku ligi 1600 inimest, vahendas RIA Novosti.  

Vene lipu all sõitnud traallaev Dalnii Vostok uppus ööl vastu tänast, õnnetuspaik jääb ligi 300 kilomeetrit Magadanist lõunasse. Hädaabikutsungit laev ei edastanud. Traaleri pardal oli 132 inimest.

Viimastel andmetel pääses eluga 63 meremeest, nende tervislik seisund on raske. Õnnetus nõudis 54 inimelu, kusjuures ohvrite seas on ka kapten ja tema vanemabi, vahendas Interfax.

Lisaks on kadunud 15 meremeest.

Sahhalini oblasti kuberneri Oleg Kožemjako sõnul oli laev tehniliselt korras. «Meeskonnas oli 130 inimest, ülejäänud kaks olid reisijad. Rikuti tasakaalustamise reegleid ülekoormatuse olukorras, millel olid niivõrd ootamatud tagajärjed, äkiline ümberminek, et isegi SOS signaali ei jõutud edastada,» jutustas kuberner.       

Eriolukordade ministeeriumi Kaug-Ida osakonna teatel oli 78 meeskonnaliiget Vene kodanikud, ülejäänud aga välismaalased.    

Transpordiprokuratuur algatas kriminaalasja paragrahvi alusel, mis puudutab ohutuseeskirjade rikkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles