Kapo võttis Mati Songisepa ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Songisepp.
Mati Songisepp. Foto: Peeter Langovits

Kapo otsis eelmisel nädalal läbi Tallinna liiklusteenistuse juhi Mati Songisepa kodu ja töökoha, kahtlustust ei ole talle veel esitatud.

Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Kristel Siitam-Nyiri kinnitas, et kapo oli tõesti sel nädalal Songisepa kodu ja töökoha läbi otsinud, kuid esialgu ei ole talle veel kahtlustust esitatud.

Ta lisas, et läbiotsimised on seotud Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna endise juhataja Vello Lõugase kriminaalasjaga.

Asja menetleb kapo ning juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Songisepp ütles Postimees.ee`le, et tal oli tõesti kapoga tegemist, kuid kõigist muudest kommentaaridest ta loobus.

Vello Lõugas peeti septembri alguses kinni pistisevõtmises kahtlustatavana. Lõugast kahtlustatakse korduvas pistise võtmises tänavu suvel selle eest, et ta andis liikluskorraldusprojektidele kooskõlastusi.

Pistist sai ta kahtlustuse kohaselt nii sularahas kui maksti kinni temale soetatud auto.

Kahtlustus pistise andmises on esitatud Jannole (32), Atsile (55) ja Peetrile (51) ning nendega seotud kolmele ettevõttele juriidilise isikuna.

Tänaseks on suurenenud Lõugase süüasjas kahtlustatavate ring kahe ettevõtja ja nendega seotud äriühingute võrra.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Tuuliku sõnul said Aavo ja temaga seotud firma kahtlustuse pistise vahendamises ning Rein ja temaga seotud ettevõte pistise andmises. «Kellele, mida ja mille eest kahtlustatavad pistist uurimisandmetel andsid, ei saa praegu veel kommenteerida,» ütles Tuulik BNSile.

Postimees.ee`le teadaolevalt on Reinu puhul tegemist firma K-Projekt suuromaniku ja dirketori Rein Annusveriga.

Annusver ütles täna, et ta ei kommenteeri oma võimalikku seotust Lõugasele pistise andmisega.

Songisepa ülemus, Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo ütles, et Songisepp on praegu haiguslehel. Läbiotsimistest Songisepa juures kuulis ta alles ajakirjanduse vahendusel, mistõttu ei oska ta seda kuidagi kommenteerida.

Pärast Lõugasele pistise võtmises kahtlustuse esitamist viis Harjo mehe liikluskorralduse osakonna juhataja kohalt lihtsaks nõuandjaks, kes vaatab läbi detailplaneeringuid. Tal on keelatud anda kooskõlastusi liiklusprojektidele ning teha järelvalvet.

Kuna Songisepp on haiguslehel ja ei ole ülemusele mingeid selgitus andnud ning talle ei ole esitatud kahtlustust, siis tema suhtes ei ole Harjo veel mingeid meetmeid võtnud.

Harjo on andnud välja käskkirja, mille järgi tehakse transpordiametis revisjon tänavu tellitud projektide ja jooniste osas, et viia tehtud tööd ning makstud arved vastavusse.

Postimees.ee`le teadaolevalt otsisidki kapo ametnikud Lõugase juures läbiotsimist tehes liikluskorralduse jooniseid, mille eest oli transporiamet küll maksnud, kuid tehtud tööd esilagu ei leitud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles