Video: Eston Kohvri kohtuistung Moskvas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Moskva Lefortovo rajooni kohus pikendas täna Eestist röövitud kaitsepolitseiniku Eston Kohvri vahi all hoidmise tähtaega kahe kuu võrra kuni 5. juunini.

Videolt on näha, kuidas Eston Kohver vestleb kohtusaalis enne vahi alla hoidmise pikendamise määruse ettelugemist oma advokaadi Jevgeni Aksjonoviga.

Kohtunik loeb videos ette otsuse pikendada Kohvri vahi all hoidmist kahe kuu võrra ja küsib Kohvrilt, kas otsus on talle arusaadav. Kohver vastab kohtunikule, et otsus on talle arusaadav.

Lefortovo kohus pikendas Kohvri vahi all hoidmise tähtaega juba kolmandat korda. Kohus pikendas mullu 29. detsembril Kohvri vahi all hoidmise tähtaega 5. aprillini. Eelnevalt oli kohus pikendanud 31. oktoobril tema vahi all hoidmise tähtaega 5. jaanuarini.

Eesti kaitsepolitsei teatas mullu 5. septembril, et sama päeva hommikul kella 9 ajal võtsid Venemaalt tulnud tundmatud isikud relva ähvardusel vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitsei ametnikult ja viisid ta endaga üle piiri Venemaale. Vahejuhtum toimus Luhamaa piiripunkti läheduses Võrumaal Meremäel.

Venemaa Föderaalne Julgeolekuteenistus FSB teatas sama päeva õhtul, et operatiivtöötajad pidasid Kohvri kinni Venemaa poolel Pihkva oblastis. Prokuratuur esitas Kohvrile süüdistuse spionaažis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles