Rekordkoguse hašiši veos kahtlustatav leedukas võeti lõpuks vahi alla

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkootilised ained olid peidetud salakaubaveoks kohaldatud külmikhaagisesse, mille koormaks olid lilled.
Narkootilised ained olid peidetud salakaubaveoks kohaldatud külmikhaagisesse, mille koormaks olid lilled. Foto: Maksu- ja tolliamet

Tartu ringkonnakohus rahuldas riigiprokuratuuri määruskaebuse, tühistas varasema Viru maakohtu määruse ning andis loa võtta 830 kilogrammi hašiši veos kahtlustatav leedulane vahi alla.

Täna oli kahtlustatav kutsutud ülekuulamisele ning selle lõppedes võeti ta vahi alla, kuna tema vahistamise alused on jätkuvalt olemas, teatas prokuratuur.

Kuna Viru maakohus narkokuriteos kahtlustatava 48-aastase Leedu kodaniku vahistamiseks luba ei andnud, siis vabastati mees pärast kinnipidamist, kuid riigiprokuratuur vaidlustas selle Tartu ringkonnakohtus

Maksu- ja tolliameti (MTA) ametnikud pidasid 26. veebruaril Narva piiripunktis Eestist väljuval suunal kinni Leedu registreerimismärgiga veoauto koos külmikhaagisega, millest avastati tollikontrolli käigus 830 kilogrammi hašišit.

Tollipunktis reageeris narkootilise aine kahtlusele esmalt tollikoer ning seejärel süvenesid ametnikud koorma sisusse.

Prokurör Kristel Prauni sõnul olid narkootilised ained peidetud salakaubaveoks kohaldatud külmikhaagisesse, mille koormaks olid lilled.

«Kohapeal peeti kahtlustatavatena kinni 48-aastane Leedu kodanikust autojuht,» täpsustas Praun.

Prokuröri sõnul on Eesti maksu- ja tolliameti töötajad ka varem tabanud suuri koguseid hašišit, kuid seekord on tegemist vaieldamatult Eesti suurima seni tabatud narkokogusega.

Sellisest kogusest hašišist oleks saanud narkootilise joobe 830 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles