Video: Raul Jeets on elu esimesel asfaldirallil avapäeva järel 12. kohal

Postimees Sport
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Jeets - Andrus Toom Iirimaa rallil.
Raul Jeets - Andrus Toom Iirimaa rallil. Foto: Rando Kall

Reedel algas selle aasta FIA ERC Euroopa autoralli meistrivõistluste kolmas etapp, Circuit of Ireland Rally esimeste kiiruskatsetega. Põhja-Iirimaal sõidetava ralli reedesel päeval oli kavas kokku kaheksa kiiruskatset, neli korduvkatset, päeva lõpetasid kaks lühemat linnakatset. Hommikul sõidetud katsed oli öisest vihmast märjad, mis teiseks läbimiseks olid kuivanud. Raul Jeetsi ja Andrus Toomi (MM-Motorsport, Ford Fiesta R5) jaoks oli tegu korraliku võistluspäevaga, oma esimese asfaldiralli esimese päeva lõpetasid nad 12. kohal.

Päeva alustati 17. ja 16. ajaga katsetel, päeva esimese poole viimasel katsel oli nende aeg 13. Üldarvestuses olid nad tõusnud 14. kohale. Esmane kogemus asfaldilt, mis esimestel katsetel oli märg ja lõikamiskohtadest teele toodud mudast libe, oli olemas ja meeskonna meeleolu väga hea.

Samade katsete teisel läbimisel näidati 15. 17. ja 11. aega ja enne kahel korral läbitavat pooleteise kilomeetri pikkust olid Jeets-Toom absoluutarvestuse 13. kohal. Nende kahe katse järel oli koht veel koha võrra kõrgem, esimene võistluspäev lõpetati 12. kohal. Kaotust liidritele Craig Breen-Scott Martin on 2.53,3.

«Võrreldes neljapäeval sõidetud kvalifikatsioonikatsega, mis oli laiemal teel, olid reedesed katsed hoopis teise iseloomuga. Katsed olid väga lahedad, midagi sellist, millega meie varem pole kokku puutunud. Asfalt on muidugi üks asi, kuid siin on auto pidevalt õhus, tänu rajaprofiilile ja kurvidele ei näe pea üldse ette.

Hommikul oli veel ka väga libe, kuid võib küll öelda, et nautisime oma esimese asfaldiralli esimest päeva! Kasvatasime enesekindlust ja vigu ei teinud, auto on tipp-topp, meeskond teeb suurepärast tööd. Teame, kuhu ja palju me aega kaotame, siin kiiresti sõitmiseks peab olema väga suur kogemustepagas. Igal juhul oleme oma esimese päevaga siin väga rahul ja nautisime asfaldil sõitmist, selle teadmise pealt on hea vastu minna laupäevastele katsetele,» rääkis Jeets peale reedeseid katseid Iirimaal.

Laupäeval, 4. aprillil on kavas kümme kiiruskatset. Esimesele katsele stardib esimene auto laupäeval Eesti aja järgi kell 11.14

Jeets / Toom - ERC Circuit of Ireland I võistluspäev from Rando Kall on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles