Lotuse seksikas testisõitja nõuab naistele eraldi võidusõidusarja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renault' vormel-1 võistkonna testisõitjaks on tänavu 27-aastane hispaanlanna Carmen Jorda, kes eelmisel hooajal pidas sama ametit Lotuses.
Renault' vormel-1 võistkonna testisõitjaks on tänavu 27-aastane hispaanlanna Carmen Jorda, kes eelmisel hooajal pidas sama ametit Lotuses. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas Lotuse meeskonna testisõitjana töötav kaunis hispaanlanna Carmen Jorda on viimaste plaanide ja kuulujuttude valguses tunnistanud, et tema arvates peaksid naised ja mehed osalema eraldi sarjades.

Naistele korraldatava eraldi sarja idee visati õhku möödunud nädalavahetusel Malaisias, kui F1 sarja boss Bernie Ecclestone teatas, et tema arust peaksid naised ja mehed sõitma eraldi sarjades. Rahvusvahelise autospordiliidu (FIA) esindaja teatas seepeale käesoleval nädalal, et tegemist on ideega, mida FIA enne välistamist peab tõsiselt kaaluma ja läbi mõtlema.

Kui näiteks Williamsi F1 meeskonna testisõitja Susie Wolff teatas selliste juttude peale, et tegemist pole parima ideega, siis Lotuse kaunis testisõitja Carmen Jorda on teistsugusel arvamusel.

«Ei ole aus, et naised peavad meestega samas sarjas võistlema, sest me ei tule kunagi maailmameistriks, aga minu arust naised vääriksid seda võimalust,» rääkis Jorda. «Igal spordialal, millele vähegi mõelda - tennis, suusatamine või mingi muu ala -, on naistel ning meestel eraldi arvestused. Seega leian, et seda tuleks kaaluda. Arvan, et sellel võiks tõesti tulevikku olla, tahaksin väga näha F1 sarja, mis on mõeldud ainult naistele,» lisas hispaanlanna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles