Terras: Ukraina võitlus on meie võitlus

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras.
Kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras. Foto: Toomas Tatar

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras rõhutas täna Kiievis Ukraina kaitseministri kindralleitnant Stepan Poltoraki ja kindralstaabi ülema kindralleitnant Viktor Muženkoga kohtudes, et Ukraina peab praegu võitlust Euroopa väärtuste eest, mis on samas eelduseks ka Balti riikide vabadusele.

«Ukraina võitlus on meie võitlus ja on oluline, et jätkaksime Ukraina toetamist, et seista vastu Venemaa agressioonile,» ütles kindralleitnant Terras, kelle sõnul tuleb säilitada Ukraina terviklikkus ja territooriumi jagamatus.

Kohtumistel avaldas Terras toetust Ukrainas läbiviidavatele reformidele ning sai ülevaate terrorismivastastest operatsioonidest ja käimasolevatest muudatustest riigikaitse valdkonnas.

Eesti on seni Ukrainale andnud abi üle kahe miljoni euro väärtuses. Muuhulgas aitab kaitsevägi Ukrainal välja õpetada taktikalise taseme meditsiiniinstruktoreid ja arendada sõjameditsiini.

Sõjameditsiini alast abi on palunud Ukraina ning see on valdkond, kus Eestil on võime ja oskusteave Ukraina toetamiseks. Lisaks on Eesti toetanud küberkaitsealase väljaõppe läbiviimist.

Kohtumistel avaldasid Ukraina esindajad tänu seni osutatud abi eest ja märkisid vajadust arendada koostööd, et ajakohastada vägesid tulenevalt kriisiolukorrast ning eesmärgist liikuda euroatlandilise integratsiooni suunas.

Eesti on valmis jagama oma kogemusi relvajõudude reformimisel ning reservväe ja vabatahtliku riigikaitse korraldamisel.

Visiidi käigus külastas kindralleitnant Riho Terras Ukraina riigikaitseülikooli ning kutsus üles tihendama koostööd Balti kaitsekolledžiga, kus praegu õpib kolm Ukraina ohvitseri. Samuti asetas kaitseväe juhataja pärja langenud võitlejate mälestusmärgi jalamile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles