SDE juhatus ei kinnitanud veel ministrikandidaate

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) juhatus ei kinnitanud täna veel erakonna ministrikandidaate, vaid teeb seda teisipäeva õhtul, kui koalitsioonileping on saanud ka erakonna volikogu heakskiidu.

SDE juhatus arutas täna pea neli tundi koalitsioonilepingut, mida homme õhtul koguneb arutama erakonna volikogu. Kui volikogu kiidab leppe heaks, koguneb juhatus uuesti, et ministrikandidaadid kinnitada, ütles SDE pressiesindaja Postimehele.

SDE sai koalitsioonikõnelustel kaitse-, kultuuri-, tervise- ja töö- ning väliskaubandus- ja ettevõtlusministri koha. Senise info kohaselt peaksid valitsusse jääma erakonna esimees, kaitseminister Sven Mikser ning praegune majandus- ja taristuminister Urve Palo, kellest saab ilmselt väliskaubandus- ja ettevõtlusminister. Kultuuriministriks võib asuda erakonna peasekretär Indrek Saar ning tervise- ja tööministriks Rannar Vassiljev.

Kui SDE volikogu kiidab koalitsiooni mineku heaks ja juhatus ei tee ministrikandidaatides muudatusi, peaks Mikseri asendusliikmena parlamenti pääsema Hardi Volmer, Saare asemel Mark Soosaar ja Palo asemel Marianne Mikko. Lääne-Virumaal 2172 häält saanud Vassiljev ei osutunud riigikokku valituks.

Kui koalitsioonileping saab täna Reformierakonna ning homme nii Isamaa ja Res Publica Liidu kui SDE volikogu heakskiidu, peaks selle allkirjastamine toimuma kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles