Riigikogulased tõstsid esile raamatuid, sporti ja elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EV RIIGIKOGU; TALLINN, EESTI, 13SEP10.
EV Riigikogu VIII istungijärgu avaistung.
th/Foto TOOMAS HUIK/POSTIMEES
EV RIIGIKOGU; TALLINN, EESTI, 13SEP10. EV Riigikogu VIII istungijärgu avaistung. th/Foto TOOMAS HUIK/POSTIMEES Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Postimees.ee soovis teada, mida peavad riigikogulased oma isiklikus elus tänavuseks suurimaks saavutuseks, ja kiideti nii lihtsalt elu kui ka raamatuid ning sportimist.

Postimees saatis eelmisel nädalal kõigile 101 riigikogu liikmele e-kirja, uurimaks, mis oli tänavu nende isikliku elu olulisim saavutus. Aega sellele küsimustele vastamiseks leidsid 57 saadikut. Lembit Kaljuvee (Keskerakond) vastas, et ta sooviks vastata, kuid talle ei sobinud formaat. Riigikogulaste vastused ilmuvad vastajate tähestikulises järjekorras.

Igor Gräzin (Reformierakond)

Olen millelegi väga lootnud ja sel aastal aru saanud, et lootused ei täitu. Ma pole selles kindel, aga ehk see ongi õnn? Mul ei ole elule mitte midagi eite heita ja see on - okei. Teadmine, et tead täpselt, mismoodi kulgevad päevad päevade järel niipalju, kui neid on.

Heimar Lenk (Keskerakond)

Sain suve jooksul palju rahva seas käia ja tema meelsust tundma õppida, mispärast arvan,  et protestimiitingute aeg pole ka meil kaugel, sest pikaajalised töötud on meeleheitel ja üldine elatustase paistab ikka langevat. Õnnestus alustada kahe raamatu kirjutamist, üks käsitleb ühistulist liikumist Eestis ja teine eestlaste ebainimlikku omandireformi.

Inara Luigas (Keskerakond)

Õppisin korralikult leiba küpsetama.

Lauri Luik (Reformierakond)

Tööväline isiklik eesmärk on joosta ülehomsel Tallinna maratonil uus isiklik rekord ajaga 2.48. Senised paremad ajad on joostud 2008. aastal Krakowis, mil tulin ajaga 2.57 parlamentääride maailmameistriks ning möödunud aastal Riias 2.55.

Eiki Nestor (Sotsiaaldemokraatlik Erakond)

Eesti meistrivõistluste hõbemedal keeglis oma klubi koosseisus.

Heljo Pikhof (Sotsiaaldemokraatlik Erakond)

Ei ma jooksnud läbi (pool)maratoni ega tõusnud mõne kõrge mäe tippu, ent võtsin suvepuhkusest aega – ja jultumust –, et lugeda ja töötada läbi väikene virn raamatuid, mis olid ammu oma järge oodanud. Tundsin sellest suurt rõõmu ja intellektuaalset rahuldust: ega püssist saa vahetpidamata paugutada, teinekord tuleb seda laadida kah.

Jaanus Rahumägi (Reformierakond)

Et isikliku elu üle ei ole põhjust kurta.

Jaak Salumets (Reformierakond)

Iga täisväärtuslikult elatud päev on minu jaoks saavutus.

Erik Salumäe (Reformierakond)

Doktoriõppesse astumine Tartu Ülikooli õigusteaduskonnas.

Imre Sooäär (Reformierakond)

Isiklikus plaanis on kõige suuremaks töövõiduks koos tublide muhulastega meie saare viimine maailma turismikaardile. Muhumaa nimetati väga paljude internetiportaalide poolt tänavu maailma kümne parima saare hulka ja see aitab ka edasi viia kogu Saare maakonna elu tervikuna.

Olen uhke meie noorte saare kokkade edusammude üle, mis tõid Eesti parima restorani tiitli Muhumaale, esimest korda Eesti ajaloos pealinnast välja. Häid uudiseid Muhu saarest kajastasid kõik suuremad reisiväljaanded kogu maailmas ja turistide huvi saare vastu kasvas hüppeliselt.

See näitab, et kui pühendumusega midagi teha, siis on elu ka väikestes Eestimaa paikades kõigi raskuste kiuste võimalik. Good Kaarma ühe pere seebivabrik Saaremaal on selle jutu musternäide.

Toomas Trapido (Eestimaa Rohelised)

Võib-olla suurel määral hingerahu säilitamine ning isiklik kasvamine tungides ja tormides, mis on minu teele tulnud. Viimase kalendriaasta jooksul on palju rahuldust pakkunud evolutsiooniteemalise raamatu «Maailmatants» tõlkimine, selle põhjal loengute pidamine ning osalemine Gaia haridusprogrammi väljatöötamisel.

Lauri Vahtre (Isamaa ja Res Publica Liit)

Romaan «Torm» (K.M. Sinijärve järgi «apokalüpsik», pluss veel 6 raamatut).

Harri Õunapuu (Reformierakond)

Suurimad saavutused jäävad enne 60-ndat eluaastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles