Neljas Hispaania tramm jõudis Tallinna

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jaanus Lensment

Öösel vastu tänast jõudis Tallinna järjekorras neljas uus CAF Urbos tramm, mis on ehitatud Hispaanias Zaragoza tehases.

«Uued CAFi trammid saabuvad tarnegraafiku järgi ning jaanipäevaks on 3. liin täielikult uute trammidega kaetud,» ütles Tallinna Linnatranspordi AS juhatuse esimees Enno Tamm.

Esimene CAF Urbos tramm nimega Moonika saadeti pidulikult Tondi – Kadriorg liinile 31. märtsil, aprillis peaks samal liinil sõitjaid teenindama hakkama veel kaks samasugust ühissõidukit. Tänavuse aasta jooksul jõuab Tallinna kokku 16 uut trammi ning viimased neli saabuvad kohale 2016. aasta esimeses kvartalis.

Tallinna 3. ja 4. trammiliini uuendamise projekti kogumaksumus on 91 miljonit eurot. Eesti Vabariigi ja Hispaania Kuningriigi vahel 2011. aastal sõlmitud saastekvootide lepingu raha eest ostetavad trammid moodustavad sellest 53,4 miljonit eurot. Keskkonnaministeerium toetab Tallinna trammiliikluse kaasajastamist ja keskkonnasõbralikumaks muutmist Euroopa Ühtekuuluvusfondi vahenditest läbi sihtasutuse Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) 24,5 miljoni euroga.

TLT ja Tallinna linn finantseerivad uute trammide liinile toomist 2013. – 2015. aasta jooksul vähemalt 13,1 miljoni euro ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles